Ford Focus i Sverige

Focus Electric går nu att provköra (Bild: Gordon Strömfelt) Focus Electric går nu att provköra (Bild: Gordon Strömfelt)

Bloggaren Gordon Strömfelt med bloggen blixtgordon.nu fick tips om att de första Ford Focus Electric demobilarna har anlänt i Sverige. Han åkte snabbt till Fordåterförsäljaren CMS Group Bil i norra Göteborg och tog sig en provtur.

Som alla nyare elbilar är Focus electric enkel att köra och elmaskinen på 107kW ger bra respons vid ”gaspådrag”. Bilen känns gedigen och ligger tryggt på vägen, säkert väger den några hundra kilo mer än fossil-varianten, skriver Gordon Strömfelt.

Baksätet har plats för tre bältade personer – bagageutrymmet är dock kraftigt begränsat då delar av de 23kWh stora lithiumbatterierna är placerat där. Räckvidden uppges till 162km enligt den Europeiska körcykeln kallad NEDC.

Focus Electric är utrustad med laddkontakt Typ-1 vilket endast gör det möjligt att ladda batterierna med 230V 1-fas. Har man tillgång till 230V/32A går uppladdning av ett urladdat batteri på 3-4 timmar medan det med 230V/10A tar 10-11 timmar. Tyvärr finns ingen möjlighet att snabbladda då bilen saknar stöd för CCS-laddning.

Leveranstiden är lång och den som köper en Focus electric idag får troligen vänta till januari på att få bilen levererad. Officiellt pris för Focus Electric i Sverige väntas inom de närmaste veckorna.

Klicka här för det fulla inlägget om provkörningen.

Etiketter: elbilar ford focus

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln