Dags för nytt Norskt rekord

1 av de 14 462 norska elbilarna (Bild: svt) 1 av de 14 462 norska elbilarna (Bild: svt)

Det tog inte många dagar förrän det var dags för offentliggörandet av ett nytt norskt rekord, kanske inget världsrekord denna gång, men väl värt att beundra. Augusti månads försäljning av elbilar i Norge slog alla tidigare rekord.

Norge fick under augusti månad 990 nya elbilar och laddhybrider vilket ger totalen hela 14 462, enligt Gronnbil.no som för statistik över det norska elbilsbeståndet. Endast 31 av de 990 bilarna var laddhybrider.

Merparten av de nya elbilarna var som tidigare Nissan LEAF med hela 64% av de nya elbilarna eller 634 stycken. Tesla Model S steg rakt in som god tvåa med hela 186 stycken registrerade bilar.

Elbilsandelen av nybilsförsäljningen i Norge var över 6% under augusti månad.

Ja vad säger man… Heja Norge!

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln