BMW släpper teaser-film om i8

Med drag från BMW 8-serien? Med drag från BMW 8-serien?

Den 10:e september kommer BMW avtäcka sina nya laddhybrid i8 på Frankfurtmässan, men i vanlig ordning släpper BMW redan nu en teaser om vad vi kan förvänta oss.

Laddhybriden i8 går inom samma koncept som BMW i3 och är som BMW kallar det ”Born Electric”. Det innebär enligt BMW att i8 såväl som i3 är skapad från grunden till att vara eldriven.

BMW i8 kan dock endast fås som laddhybrid och den elektriska räckvidden uppgår enligt koncpetbilen till något snåla 35 km. Batteriet antas vara på 7,2 kWh och kommer enligt tidigare uppgift enbart laddas med 1-fas Typ 2. Bränsleförbrukningen enligt (ouppnåbara) NEDC landar på 2,5l/100 km. Det ger oss ett CO2-utsläpp på 59g/km vilket ej kvalificerar för supermiljöbilspremien, men med en prislapp som antas hamna runt 1,5 miljoner kronor, är SMBP kanske inte vidare relevant.

BMW säger att i8 kommer att överträffa deras M3 i prestanda vilket naturligtvis låter kul, och 0-100 tiden kommer klaras av på 4,5 sekunder. Precis som i3 har kommer i8 också få väldigt mycket kolfiber för att hålla vikten nere och konceptbilen väger in på ca 1500 kg.

BMW i8 är kanske inte med elbilsmått mätt den mest ultimata elbilen, däremot kan det mycket väl bli en av BMWs snyggaste skapelser någonsin. Frågan är om i8 som läcker sportbil, kan dra kunder till den något mer ovanliga stadselbilen i3?

Både i3 och i8 kommer visas upp på Frankfurtmässan där BMW har dragit på stort och byggt upp en evighetsramp inomhus där båda elbilarna kommer köras och visas upp.

Se filmen nedan där BMW ger en teaser av vad vi kan förvänta oss.

Etiketter: bmw i3 i8

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln