…men inte i Sverige

Nu krävs det snabba och kraftfulla åtgärder Nu krävs det snabba och kraftfulla åtgärder

Medan Norge sätter nya rekord över antal sålda elbilar, går det fortfarande långsamt i Sverige, om än framåt. Med all sannolikhet kommer det inte blir några större förändringar i elbilsbeståndet och dess ökningstakt före slutet av året, då nya modeller kommer ut på marknaden.

Den 1 september 2013 var beståndet av laddbara elbilar i Sverige 2684 stycken. Det är en ökning av beståndet med 68% procent sedan årsskiftet. Det visar nya detaljerade siffror från statistikdatabasen ELIS - Elbilen i Sverige. Siffrorna tas varje månad fram av Easycharge, Sveriges oberoende konsultföretag inom e-mobility.

Den totala andelen laddbara elbilar uppgår idag till 0,06 procent av Sveriges bilflotta, vilket innebär en ökning med 1090 stycken sedan årsskiftet. Helt batteridrivna elbilar uppgår till totalt 1311 fordon och laddhybrider uppgår till 1372 fordon. Bruttokvoten av antal laddplatser delat med antal elbilar, CPEV, är idag 0,16 att jämföra med 0,16 i föregående månads mätning.

– Medan Norge sätter nya rekord över antal sålda elbilar, går det fortfarande långsamt i Sverige, om än framåt. Med all sannolikhet kommer det inte blir några större förändringar i elbilsbeståndet och dess ökningstakt före slutet av året, då nya modeller kommer ut på marknaden, säger Andy Rietschel, vd på Easycharge.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Kalle • 3 september 2013 18:20:32
    Vet någon när model S beräknas komma till sverige?
  • Mattias • 3 september 2013 15:29:41
    Kan det vara så att den flesta nya bilar i Sverige köps av företag som behöver en längre körsträcka än vad som är möjligt med en elbil?

    Kunden för en elbil idag torde vara de som behöver en andrabil för att åka med till jobbet. Men jag tror att dessa, bortsett från höginkomsttagare, köper begagnade bilar.

    Hur ser det ut i Norge?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln