Detroit Electric klarar inte sin tidsplan eller säkerhetskrav

Försenad och förflyttad Försenad och förflyttad

I slutet av mars i år kom nyheter om att det anrika gamla bilmärket Detroit Electric skulle återuppstå. SP:01 som deras första bil heter, är i stort sett en kopia på Tesla Roadster, och produktionen skulle starta nu redan till hösten i Detroit, USA. Men planer i elbilsindustrin förändras snabbt.

Det är kanske inte särskilt förvånande att den väldigt optimistiska tidsplanen inte höll och nu är produktionen för de 999 stycken exklusiva SP:01 planerad till det fjärde kvartalet i år.

En ny tidsplan är kanske inte så märkligt, men det är däremot nyheten om att produktionen inte längre kommer ske i Detroit i USA som det länge var kommunicerat, utan i Holland. Var i Holland är det ännu ingen som vet.

Detroit News skriver att bolaget har haft problem att säkra “Federal Motor Vehicle Safety Standard Certification” för att starta sin produktion i USA.

Detroit Electrics VD Albert Lam säger:

“Vi är Detroit Electric, inte London Electric. Vårt engagemang för Detroit, delstaten Michigan och landet USA är så starkt som de någonsin har varit. Även om det har varit vissa förseningar i vår plan att starta produktionen i Detroit, så upplever många projekt någon form av fördröjning. "

Hmm… borde inte Amsterdam Electric vara mer passande?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln