Volvo visar upp ny koncept-laddhybrid

Lånar drag från P1800 Lånar drag från P1800

Volvo avslöjade idag en av sina nyheter som ska visas upp på bilmässan i Frankfurt. Den nya ”Volvo Concept Coupé” som bilen kallas, avslöjar ett nytt designspråk från Volvos nya chefsdesigner Thomas Ingenlath och Volvos vilja att fortsätta med laddhybrider.

Flera linjer går också hand i hand med Volvos nya XC90, bland annat framljusen som skapar ett invänt T på sidan.

Volvo säger att Concept Coupé är en laddhybrid, men mycket mer än så får vi inte veta. Det ser mindre troligt ut att bilen ska gå i produktion de närmsta åren, utan den ska mer visa på detaljer som vi kan förvänta oss mer av hos alla Volvos bilar.

Volvo har tidigare uttalat sig att de tror mycket på laddhybrider och förmodligen kommer de flesta modeller hos Volvo kunna väljas som laddhybrid i framtiden, precis som Volvo V60.

Även om Volvo är på god väg med elektrifiering av sina modeller, ställer vi oss fortfarande frågan när Volvo ska lansera en helt batteridriven elbil i massproduktion.

När förvandlas V60 PHEV till V60 BEV?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Elbils-Lennart • 30 augusti 2013 11:58:05
    Volvo kommer inte att tillverka någon BEV förrän det snöar i helvetet eftersom svenska bilköpare inte kommer att efterfråga någon BEV förrän det snöar i helvetet. Svenska bilköpare betalar gärna stora summor för designdetaljer som "eye-liner" på strålkastarna, blått ljus, trekantiga, förgyllda utsläppshål, "sportljuddämpare" och halvmeterbreda däck. Och hundratals hästkrafter så klart!

    Men om en svensk bilköpare ska bidra till att riksdagens mål om fossiloberoende fordonsflotta om 16 år uppnås, att färre dör av bullerrelaterade sjukdomar och att färre dör av den dåliga luften i våra städer får det inte kosta en krona. Han kräver tvärt om att få rejäl ekonomisk kompensation eftersom "elbilar är så fula och dåliga". Att solidariskt dra sitt strå till stacken finns inte på kartan, speciellt inte hos dem som utan vidare skulle ha råd att köpa dagens elbilar.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln