Har Ford tvivel om sin egen elbil?

Hur många kommer säljas i Sverige? Hur många kommer säljas i Sverige?

Ford förväntar sig inte att mer än 25 (!) Focus Electric kommer rulla på gatorna i Storbritannien under de första 12 månaderna. Detta trots att produktionen har förflyttats till Europa för att komma närmare sina kunder och bli mer kostnadseffektiv.

Ford Focus Electric har varit tillgänglig i USA i nästan 1 ½ år och nu är det under hösten och vintern Europas tur, men enligt interna siffror från Ford i Storbritannien förväntas endast 25 stycken säljas och samtliga förväntas säljas till bilflottor.

Oliver Rowe, som är Fords Product Affairs Manager, säger att det skulle vara alltför kostnadstungt att utrusta alla 520 återförsäljare i Storbritannien med den specialutrustning som krävs för service, underhåll och försäljning för att motivera flera bilar.

Tim Holmes, som är Director of Comms and Public Affairs, förklarade nyligen för thegreencarwebsite.co.uk varför Ford är så försiktiga då det kommer till elbilar:

”Den elektriska fordonsmarknaden är fortfarande mycket omogen, men man måste fortfarande etablera sig på marknaden, även om efterfrågan är mycket låg. Vi måste vara redo för när förändringen sker och vi tror att det kommer att finnas efterfrågan så småningom. ”

Ford säger själva att de inte kommer göra någon förlust på sina elbilar och har vad vi känner till (pris i Sverige är ännu inte officiellt) prissatt dem relativt högt i förhållande till många andra elbilar. Ford Focus Electric kommer dock enbart i ett utförande i Europa och det är fullt utrustad.

Även om den kan laddas med 32 A och fylla upp batteriet på endast 3 timmar med rätt uttag och kabel, saknar Focus Electric möjlighet till snabbladdning. Räckvidden är likvärdig med Nissan LEAF men bagageutrymmet är mindre eftersom batteriet upptar en stor yta i Focus Electric.

De första Focus Electric bör komma till Sverige under de kommande månaderna och det ska bli intressant att se hur Ford i Sverige kommer resonera kring återförsäljare och försäljningspris.

Etiketter: elbilar eu england ford focus

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln