Tyskarna vaknar långsamt

e-Golf är produktionsklar e-Golf är produktionsklar

Igår berättade Autocar att Audi kommer presentera nästa generation A4 i inte mindre än 3 laddhybridutföranden. Volkswagen har i sin tur offentliggjort den produktionsklara helelektriska e-Golf som ska ha premiär på Frankfurtmässan inom kort.

Nu när BMW har slagit på stora trumman med i3 och i8 ser vi att resten av tyskarna långsamt börjar vakna till liv då det kommer till elbilar.

Nästa generations Audi A4 ska enligt tidningen Autocar introduceras 2015 och komma med Gas, diesel och i hela 3 olika laddhybridutförande. Exakt vad som menas med detta framgår inte men räckvidden ska hur som helst vara upp mot 50 km på el.

Samtidigt ska det nämnas att Audi har varit duktiga på att förändra sina elbilsplaner ganska ofta, så vi får se hur det faktiskt blir till slut. Audi A4 som laddhybrid förväntas dock lanseras under 2016. Bättre sent än aldrig?

Volkswagens e-Golf ska ha officiell premiär på Frankfurtmässan och ska stå sida vid sida med e-up!, men redan idag släpptes uppgifter om produktionsbilen. En 85 kW motor ska klara av att ta e-Golfen från 0-100 km/h på 10,2 sekunder och ha ge en maxhastighet på 140 km/h.

Batteriet har 24,2 kWh och räckvidden anges till 190 km enligt NEDC . Konceptbilen som VW tidigare har visat upp hade dock ett batteri på 26,5 kWh och en räckvidd på endast 150 km. VW ser med andra ord ut att ha energioptimerat en hel del på produktionsbilen.

E-Golf kommer precis som e-up! ha möjlighet att snabbladdas med CCS, frågan är om VW kommer ge bilarna detta i standardutförande eller om de som BMW väljer att sätta det på tillbehörslistan.

Inget pris är kommuniserat angående e-Golf men med Nissan LEAF-konkurrerande specifikationer, ser det rimligt ut att priset också kommer ligga där omkring. E-Golf kommer börja levereras under första halvåret 2014.

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln