Nissan förbättrar sina batterier

Batterierna i en Nissan LEAF Batterierna i en Nissan LEAF

Nissan fick ta emot en hel del kritik då några LEAF-ägare i Arizona drabbades av att batterierna i deras elbilar tappade kapacitet. De luftkylda LEAF-batterierna klarade helt enkelt inte den extrema värmen i den torra delstaten. Men nu är en lösning på gång.

Nissan säger sig jobba med en nya kemisk sammansättning av sina litium-ion-batterier som ska kunna handskas med den extrema värmen som uppkommer i länder och delstater såsom Arizona. Om testerna visar sig så pass bra som de hoppas på, kommer de nya batterierna finnas tillgängliga redan i april nästa år.

De LEAF-bilar vars batterier tappar så pass mycket kapacitet att de ersätts under garantin, kommer då få sina batterier utbytta mot dessa nya batteripack. Hittills har dock endast 22 stycken av 31 200 sålda LEAFs fått sina batterier utbytta i USA.

Det finns ännu inget beslut om huruvida de nya batterierna ska sättas in i alla nya Nissan LEAF.

Problemet med överhettade batterier bör knappast vara ett problem för oss som bor och lever i ett nordligare klimat, inte ens på sommarmånaderna. Men det är ändå kul att se att Nissan fortsätter att utveckla sina batterier till det bättre.

Etiketter: leaf batterier nissan usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln