Kan Fisker Automotive väckas till liv?

Finns det någon köpare? Finns det någon köpare?

Det var länge sedan det pratades om Fisker Automotive så här kommer en liten update. Även om företaget inte har producerat några bilar på över ett år, lever bolaget fortfarande vidare utan att ha gått i konkurs i väntan på att en ny investerare eller köpare ska komma med ett vettigt bud.

Investerare har totalt pumpat in 1,4 miljarder USD i Fisker men idag är bolaget värt mycket mindre än så. Det senaste budet kommer enligt Autobid, ifrån en grupp tyskar som anser sig vara intresserade av bolaget för den anspråkslösa summan av 25 miljoner USD.

Denna Frankfurt-baserade firma som heter Fritz Nol, har redan ritat upp en rekonstruktionsplan för Fisker Automotive. Köparen har för avsikt att producera ytterligare 2500 Fisker Karma för att senare fokusera på andra modeller i en ny affärsplan.

En av de största förändringarna handlar om att flytta produktionen från finska Valmet till en anläggning i USA, med all sannolikhet i Delaware, som Fisker Automotive köpte för att producera sin andra bil, Atlantic. Denna anläggning i sig köptes för 20 miljoner USD av Fisker, så ett köp av hela Fisker för endast 25 miljoner USD låter attraktivt. Vad som ska hända med de 192 miljoner USD Fisker Automotive har i lån till Amerikanska Department of Energy sägs inget om.

Fritz Nol är inte de endas som har visat intresse för det utarmade Fisker Automotive, tidigare har bl a Henrik Fisker själv var intresserad av att köpa vad som finns kvar av bolaget via ett Hong Kong baserat bolag, men också GMs fd vd Bob Lutz, som gör om Fisker Karmas till bensindrivna V8-bilar via sitt bolag VL Automotive har visat intresse.

Tills vidare lever alltså Fisker Automotive vidare i jakt på en modig investerare, men frågan är hur länge.

Etiketter: fisker laddhybrider

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln