Europeiskt räckviddsrekord i Model S

Firar med bubbel genom takluckan Firar med bubbel genom takluckan

I USA är den officiella räckvidden på Model S enligt EPA, 265 miles, eller motsvarande ca 424 km. I Europa används det lite snällare NEDC testet som klassar Model S till 500 km räckvidd. Verkligheten kan dock ge både kortare och längre räckvidd och nu börjar rekorden försöka slås.

Redan när Model S släpptes i USA förra året, spådde Elon Musk att någon skulle klara av att köra över 400 miles med ett fulladdat batteri. Och mycket riktigt dröjde det inte länge förrän en Model S ägare i Florida tog sin son och satte rekordet 423,5 miles på en laddning, motsvarande ca 681 km. Färden gick dock med en genomsnittshastighet på 29 km/h, nog för att irritera medtrafikanter och även bli stoppad av polisen som undrade vad som försiggick.

Nu är det Europas tur och några glada holländare tyckte det var dags att sätta ett Europeiskt världsrekord, men då i lite mer modesta hastigheter.

Några studenter från det tekniska universitetet i Eindhoven lyckades därmed härom dagen sätta ett europeiskt rekord på 625 km på en laddning. Uppenbarligen tillräckligt bra för att öppna en flaska champagne och fira!

Den läsare som är bra på holländska får gärna komplettera med mer information enligt videoklippet nedan.

Etiketter: tesla model s räckvidd

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln