CHAdeMO får politiskt stöd

Ingen anledning till oro? Ingen anledning till oro?

EU-kommissionens utspel om att fasa ut CHAdeMO-snabbladdare har fått många att reagera kraftfullt. Men nu får den officiella CHAdeMO-orgnaisationen politiskt stöd från ledaren av de engelska Liberal Democrats i EU-parlamentetl, Fiona Hall.

Fiona Hall skriver på sin hemsida:

Efter ett möte med representanter från Nissan och ZeroCarbonFutures, har ledaren för de liberala demokraterna i Europaparlamentet, Fiona Hall, upphävt branschen rykte om att de CHAdeMO snabbladdare som installerats över hela Storbritannien och Europa kommer att förbjudas enligt förslaget till europeisk lagstiftning.

Fiona Hall, som sitter i industriutskottet på Europaparlamentet, sade: "CHAdeMO snabbladdare kommer inte att förbjudas.”

"Lagförslaget föreslår införandet av en ny, kompletterande snabbladdare som heter Combo även fast det inte finns några Combo-kompatibla laddare eller elbilar på vägarna.

"Jag kommer att arbeta för att se till att lagtexten tydligt fastställer att CHAdeMO laddare kommer att fortsätta vara i bruk och att de nya reglerna från 2018 handlar om att införa en multistandard-laddare så att alla typer av elfordon kan tillgodoses.

"Dessa multistandard-laddare installeras för närvarande inom ramen för TEN-T-projekt i ett konsortium av Nissan, BMW, ESB, Renault och VW. Detta är exakt den gemensamma tekniska strategi som behövs för att ge alla användare av elfordon tillgång till de snabbladdare de behöver. "


Vad tror ni? Räcker detta utspel för att se till att CHAdeMO fortsätter som en av standarderna för DC-snabbladdning?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

 • Håkan Johansson • 13 mars 2014 05:35:40
  http://www.chademo.com/wp/blog/2013/01/07/estonia/
 • Håkan Johansson • 13 mars 2014 05:33:51
  Estland har redan byggt ut sitt nät med snabbladdare och är redan Europas tätaste, 163 CHAdeMO ÄR I DRIFT, och räknat totalt i europa måste det finnas flera tusen.
  Varför ny standard när denna är merer eller mindre redan en standard....?
  Sverige se och lär av vår granne i Öster
 • Lars Johansson • 22 november 2013 12:13:06
  Vad jag har förstått så avser det Europeiska förslaget till standard i första steget AC-laddning. Ett av de viktigaste argumenten för ChadeMO saknas tycker jag. Om en ladd-station matas med Sol-el slipper man omvandlingen från DC till AC och sedan tillbaka till DC igen, för att kunna ladda batterierna. Det är effektivare att gå från DC till DC. I t ex Tyskland som har väldigt mycket Sol-el borde DC system för laddning av elbilar vara att föredra.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln