BMW X5 koncept eDrive laddhybrid

En värdig efterföljare av i3 och i8? En värdig efterföljare av i3 och i8?

Knappt har BMW offentliggjort sina elbilar i3 och i8 förrän det är dags att få publiken att suga på ännu en karamell. BMW berättar nu att X5 koncept laddhybrid kommer visas upp på Frankfurtmässan och de flesta insatta tror att den också kommer att gå i produktion.

Att elektrifiera SUV:ar ser ut at bli en allt hetare trend inom bilvärlden. Inom kort landar Mitsubishi Outlander laddhybrid i Sverige, men det ryktas även om Volvo XC90 som laddhybrid och nu som sagt även BMWs koncept.

BMW koncept eDrive som bilen kallas ska enligt pressmeddelandet gå att köra helt elektriskt i 30 km och i farter upp till 120 km/h. Batteriet är placerat under bagageutrymmet vilket ska ge mer eller mindre oförändrad lastkapacitet.

Inga uppgifter om batteri eller laddning uppges, men man kan anta ett förhållandevis litet batteri på 6-7,5 kWh.

Även om X5 eDrive endast är en konceptbil finns det många som tror att bilen kommer gå i produktion inom kort. Framför allt eftersom BMW redan har förklarat att de tar elektrifiering på allvar med i3 och i8. Men frågan är om beteckningen X5 då känns relevant? Borde den inte heta i5 eller alternativt iX5? BMW har själva sagt att det ryms många siffror mellan 3 och 8 och att det även finns siffror över och under.

BMW X5 koncept eDrive kommer visas upp på Frankfurtmässan tillsammans med i3 och i8 och kanske är vi måhända på väg att se en helelektrifierad BMW monter inom kort?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Jonas • 26 augusti 2013 15:25:31
    Mitsubishi Outlander har dubbla räckvidden på el och den finns nu. Denna konceptbil känns omodern innan den ens visas upp på frankfurtmässan.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln