Tesla öppnar upp sin anläggning i Tilburg

Officiellt invigt och öppet (Foto: Tesla Club Belgium) Officiellt invigt och öppet (Foto: Tesla Club Belgium)

Idag öppnade Tesla officiellt upp sin europeiska anläggning i Tilburg, Holland där slutmonteringen av de Europeiska Model S kommer att ske. Anläggningen gjorde också sina första leveranser av Model S till 6 stycken mycket glada kunder.

För 2 veckor sedan levererades de första Model S till förväntansfulla kunder i Norge och nu är det dags för resten av Europa.

Även om Tesla Model S är en USA-tillverkad bil så kommer den inte skickad till Europa i ett stycke. På grund av leveransrestriktioner och skattefördelar, monteras bland annat batteri och motor ihop på den europeiska sidan av Atlanten. För detta ändamål har Tesla öppnat upp en slutmonteringsanläggning i holländska Tilburg.

På Tesla Club Belgiums Facebook sida kan man idag beskåda 45 foton från insidan av anläggningen samt en video när 2 holländare, 2 belgare och 2 tyskar kör iväg med sina nya Model S. 

Filmen kan du se nedan och bilderna kan ses här på Tesla Club Belgium´s Facebooksida!

Etiketter: tesla model s eu

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln