Mitsubishi Outlander PHEV åter i produktion

Rullar återigen ut från fabrik Rullar återigen ut från fabrik

Mitsubishi blev tvingade till att avbryta produktionen av sin Outlander plug-in hybrid efter endast 2 månaders försäljning och drygt 4000 levererade bilar. Nu efter ett nästan 5 månader långt produktionsstopp, har produktionen av Outlander Plug-in hybrid äntligen återupptagits.

Produktionsstoppet härledes till att ett fåtal incidenter med litiumbatterierna i Outlander plug-in hybrid överhettades. Det var dock tillräckligt för att stoppa produktionen och finna orsaken till felet som visade sig bero på en extra screening process i produktionslinan av batterierna.

Mitsubishi indikerade redan i april att produktionen inte skulle återupptas förrän i augusti och mycket riktigt är felet nu korrigerat och produktionen åter igång. Stoppet har dock inneburit enorma leveransförseningar till europeiska kunder.

Det är svårt att veta exakt hur många kunder som väntar på sina Outlander PHEV, men det ryktas om att ca 4000 väntar på den i Japan och drygt 10 000 orders finns i Holland. I Sverige fanns det under sommaren ca 300 förhandsbeställningar.

Eftersom Mitsubishi nu ligger långt efter i tillverkningen har de beslutat sig för att fördubbla resurserna. En ny fabrik som kommer i gång under september ska därför se till att produktionen ökas från 2000 till 4000 enheter.

De första svenska exemplaren av Outlander PHEV kommer förmodligen inte att nå oss före november månad. 

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln