Tesla varumärkesskyddar Model E

Vilken modell är detta? Vilken modell är detta?

Rykten kring vad Tesla Motors ska kalla sin kommande Gen III elbil har florerat under en ganska lång tid nu. Oftast har den i forum blivit kallad Bluestar eller Gen III, men ännu har inget officiellt namn, såsom Model S eller Model X blivit kommunicerat.

Greencarreports.com berättar nu om uppgifter att Tesla har sänt in en varumärkesansökan som ska skydda namnet Model E.

Varumärkesansökan omfattar områdena Fordon, kläder och reparation & underhåll. Områdena och typsnittet för logotypen följer exakt samma mönster som Model S och Model X, så att det är en ny bilmodell det gäller, råder det ingen tvekan om. Frågan är vilken?

Det är ingen hemlighet att utvecklingsarbetet för Teslas tredje generations plattform pågår för fullt. Även om Tesla nästa elbil är den fyrhjulsdrivna crossover SUVen Model X, så har Teslas vd Elon Musk länge pratat om just Gen III. Men Elon har också pratat om en kommande sportbil och en amerikansk truck. Så frågan är vad som ligger på tur?

Det som verkar mest troligast är ändå att en konceptbil av Gen III inom en snar framtid blir uppvisad. Gen III ska introduceras 2016-2017 och ha en räckvidd på över 300 km. Den ska också komma fullspäckad med teknik, förmodligen med en hel del ärvt från Model S och X, och vara prissatt i USA runt 35 000 usd.

Om Gen III, också kodnamn Bluestar, får namnet Model E, undrar man vad det ska relatera till. Står E för Electricity, Environment, Everyone… eller något annat? Vad tror ni?

Etiketter: tesla model e

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Kalle • 21 augusti 2013 12:30:33
    Efter som de ska bli en billig bil tror ja E står för Economy

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln