Tesla Model S får högsta kraschtest-betyg

7% risk att skadas i en Model S 7% risk att skadas i en Model S

Som tidigare rapporterat har NHTSA, som utför kraschtester i USA, gett Tesla Model S 5 stjärnor i sina tester och när de officiella resultaten nu presenteras visar det sig att Model S fick bättre än så. Det kombinerade betyget blev faktiskt hela 5,4 vilket är högre än någon annan tidigare testad bil.

Av alla bilar som är testade i USA, inkluderat varje märke och modell som är godkänd till försäljning i USA, har Model S satt ett nytt rekord för lägsta sannolikhet att passagerare i bilen blir skadade. Även om Model S är en sedan, är resultaten även bättre än varje testad SUV och mini-van. Resultaten omfattar sannolikheten att bli skadad vid en frontal kollision, krasch från sidan och bak, och vid händelse av ”roll-over”.

Faktum är att pga Model S låga tungdpunkt, kunde bilen inte vältas enligt de ordinarie testen utan fick forseras. Bilens struktur gjorde dessutom att maskinen som testade takets hållbarhet gick sönder efter att ha pressats till över 4G.

Den som vill kan läsa hela det engelska pressmeddelandet här.

Här har vi samlat filmerna av kraschtesterna.

Etiketter: tesla model s

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • johan • 20 augusti 2013 14:23:02
    Ja vad skall man säga annat än Världsklass.
    Kul att ett så ungt företag lyckas med deras första egen byggda bil som dessutom går på el, svårt att inte se den som en legend redan nu.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln