Shai Agassi läxar upp bilföretagen

Shai Agassi gör sig till tals på Linkedin Shai Agassi gör sig till tals på Linkedin

Grundaren till det konkursade batteribytarföretaget Batter Place, Shai Agassi, har lagt ut en artikel på det sociala nätverket Linkedin, där han påpekar att samtliga bilföretag i världen borde vara oroliga för Tesla Motors frammars.

Nyligen nämnde GM att de kommer tillsätta en specialgrupp för att analysera Tesla och deras verksamhet, men Agassi anser att samtliga biltillverkare borde göra samma sak. Samtidigt påpekar han att även om de finner nyckeln till Teslas succé, kommer de av kulturella skillnader inte kunna kopiera framgångskonceptet.

I artikeln på Linkin listar Agassi fyra läxor som de gamla biltillverkarna kommer bli tvingade till att lära sig. Artikeln i sin helhet går naturligtvis igenom dessa punkter mer i detalj.

1.       En elbil är ett objekt att åtrå – gör en elbil som folk vill ha

2.       En elbil är en modern produkt – gör den uppgraderbar

3.       En elbil är Moores lag på hjul – priser på batterier går ner, räkna med det.

4.       En elbil kör - och säljer – annorlunda – Tänk om försäljningsorganisationen

Du kan finna hela artikeln på engelska här.

Sedan Agassi avslutade Better Place är detta första gången han gör sig till tals inför en bred publik. Det är lätt att fundera över varför Agassi gör detta utspel, söker han nytt jobb från de traditionella biltillverkarna, eller har han nya egna projekt på gång?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln