Gedigen tillbehörslista för BMW i3

Svensk prislista är ute Svensk prislista är ute

Det var riktigt kul att se ett attraktivt pris för BMW i3 under den stora lanseringsyran för några veckor sedan, men den fullständiga svenska prislistan har inte blivit klar förrän nu. Det står nu också klart att BMW i3 trots allt spelar i en något annorlunda priskategori än konkurrenten Nissan LEAF.

Grundpriset för i3 är 339 900:- och med räckviddsförlängaren som ger ca 15 mil extra landar grundpriset på 375 900:-. Jämför man detta med Nissan LEAFs fullutrustade Tekna för 369 090:- ter sig BMWn nästan billig. Men naturligtvis är inte detta hela sanningen.

BMW i3s utrustningspaket och tillbehörslista är gedigen och känns kanske inte fullt lika prisvärd. Vill man t ex kunna snabbladda bilen (med ännu obefintliga CCS-laddare) behöver man lägga till 9 500:- och ett komfortpaket med navigation + lite extra landar på 26 500:-.

Faktum är att det utan problem gör att plocka på extrautrustning för runt 100 tusen kronor för att få en bil med i stort sett samma funktioner som Nissan LEAF Tekna. Men, då får man å andra sidan en BMW.

Frågan är vad som är viktigast för konsumenterna och om BMW trots allt kommer att kunna attrahera en ny kundgrupp och sno potentiella Nissan LEAF-kunder. Vad tror ni?

Hela prislistan kan ses här och publicerades på bloggen blixtgordon.nu.

Etiketter: pris bmw i3

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Tomas • 24 augusti 2013 14:56:22
    Finns det några vinterdäck till i3 ?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln