Renault avvaktar med nya elbilar

Renault Zoe laddas Renault Zoe laddas

Renault har satsat hårdare än någon annan traditionell biltillverkare på att ta fram ett elbilsprogram med flera olika typer av fordon. Men nu säger deras elbilschef att vi inte ska förvänta oss några nya modeller än på ett tag, Renault ska fokusera på sina existerande elbilar.

Renault behöver sälja mer av sina befintliga elbilar, mer än att satsa på nya modeller, säger deras elbilschef Béatrice Foucher till tidningen Autocar. Renault behöver tillsammans med sin allianspartner Nissan, fördubbla sina ansträngningar för att fortsätta vara konkurrenskraftiga gentemot andra aktörer som t ex BMW med deras i3.

För att göra detta behöver Renault göra bilarna mer prisvärda, fokusera på marknader som är mogna för CO2-minskningar, skapa en andrahandsmarknad och se till att elbilar ger Renault en bra intäktskälla från batterileasing.

Hittills har Renault sålt mer än 29 000 elbilar över hela världen och i Europa är varannan elbil som säljs en Renault. Men mer behöver göras för att utbilda människor om det praktiska i elbilar när det gäller pris, laddning och räckvidd, enligt Foucher.

Renault investerra också i trådlös laddning, men de oöverkomliga kostnaderna för denna teknik gör det osannolikt att det utvecklas avsevärt förrän under senare delen av decenniet.

Etiketter: elbilar renault

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Nicklas • 18 augusti 2013 08:03:47
    Precis, jag gillar att alternativet finns som vid köp av nya Nissan Leaf... Men det ska inte vara tvingande.
  • Jonas • 15 augusti 2013 14:59:09
    Just att man tvingas hyra batteriet gör att Renault går fetbort för mig.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln