ECOtality brottas med finansiella problem

Blink DC-snabbladdare Blink DC-snabbladdare

ECOtality är ett av USAs största bolag inom laddinfrastruktur. Den publika laddningen sker dock genom ett annat varumärke mer känt som Blink. Nu är bolaget i akut behov av pengar – alternativen är att sälja allt eller gå i konkurs.

Enligt uppgifter som är överlämnade till amerikanska SEC (US Security and Exchange Commission) finns det 4 huvudsakliga anledningar till problemen.

1.       Bolaget säljer för dåligt av sin laddbox för hemmabruk.

2.       Deras nya produkt ”Minit Charger” har misslyckats totalt i sina produkttester.

3.       De har svårt att finna nya långivare.

4.       ECOtality som är projektledare för jätteprojektet TheEVproject.com har under lång tid fått ett bra stöd från US Department of Energy. Nu drar DoE in sitt stöd och undersöker om stödet ska fortsätta att ges. En stor del av ECOtalitys övriga verksamhet sponsrades således indirekt från DoE.

Bolaget är noterat på Nasdaq sedan 2005 men har aldrig visat någon vinst. Förra kvartalet redovisade bolaget en omsättning på 15,9 miljoner usd och en förlust på 588 000 usd.

Var ECOtality ute för tidigt eller hade de bara en felaktig affärsmodell? Är det möjligt att skapa en vinstgivande verksamhet som bygger på att sälja och driva laddinfrastruktur eller ska det överlämnas till offentliga verksamheter och bensinstationer?

Vad tycker ni?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln