Model S får högsta betyg i krocktest

Perfekt deformerad Perfekt deformerad

Det brukar dröja ett tag att få krocktester gjorda, men nu äntligen har Model S krocktestats av amerikanska NHTSA – Europas motsvarighet till Euro NCAP. Resultatet som blev 5 stjärnor, kanske inte borde överaska särskilt många.

Endel påstår att NHTSA är tuffare än Euro NCAP, andra tvärtom. Men trots allt hör det inte till ovanligheterna idag att nya bilar får mycket höga betyg i krocksäkerhet.

Det som gör Model S unikt i situationen är att det är Tesla Motors första massproducerade bil, och de har inte haft några andra bilar att luta sig tillbaka på då de utvecklade krocksäkerheten för Model S. Ändå lyckades de få 5 stjärnor i samtliga delmoment, vilket t ex är bättre än BMW 5-serie och de flesta andra bilar.

Tesla utvecklade redan från start Model S till att bli en av de säkraste bilarna på marknaden och den enorma deformationszonen i fronten agerar som extra god stötdämpare vid en frontalkrock. Batteripacket i botten och deformationszonerna runt om, gör att det i stort sett är omöjligt att skada passagerare allvarligt.

Här kan du läsa mer om testet.

Eller se de 3 filmerna nedan då Model S får ett par ordentliga omgångar i krocksäkerhetstester.

Etiketter: tesla model s krocktest

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln