Tesla Model S kommer snart med 4-hjulsdrift

Ska Model S få Model X 4-hjulsdrift? Ska Model S få Model X 4-hjulsdrift?

Webbplatsen theverge.com avslöjar att Tesla Model S kommer finnas att köpa med 4-hjulsdrift från 2014. Teslas vd Elon Musk hintade dock redan för ett tag sedan att Model S kan komma att bli fyrhjulsdriven.

Tesla Motors tredje bil, Model X, kommer bli en större SUV men som är byggd på samma plattform som Model S. Model X ska dock bli 4-hjulsdriven och det ter sig därför sannolikt att även Model S kommer få samma möjlighet när Tesla väl har fått ordning på allt.

Model X 4-hjulsdrift är något helt annat än den vi ser på alla andra 4-hjulsdrivna bilar idag eftersom allt är elektroniskt styrt. Vridmomentet anses öka med hela 50% i Tesla 4-hjulsdrivna bilar.

Om Model S nu också ska få en extra motor och fyrhjulsdrift, lär det bli Top-of-the-line modellen som överträffar prestandan hos den snabbaste Model S P85. Accelerationen lär bli enorm men räckvidden kan bli något sämre.

Enligt de källor som Theverge.com förlitar sig på, tror de att en 4-hjuldriven Model S kan dyka upp redan under nästa år. 

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Lasse • 6 augusti 2013 21:47:30
    Preformance ligger ju på 416hk. Kan det vara möjligt att det skulle komma 416hk x2? 832hk i en familjebil kanske vore lite väl. Eller?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln