Äldre elbilar till salu från 20 000:-

Tvåsitsiga PreeCar MC-elbil kan fås för 125 000:- Tvåsitsiga PreeCar MC-elbil kan fås för 125 000:-

I helgen rapporterade Laddaelbilen.se om 13 elbilar under 240 000:-. Faktum är, att det såklart är ännu fler elbilar än så till salu. De kan delas upp i äldre elbilar och elbilar som är icke-registrerade som personbilar.

Äldre elbilar som kan köpas från 20 000:- till drygt 50 000:- omfattas av bland annat Renault Clio bilar och Citroën Berlingo från 2001.

Även om just elmotorerna i de äldre elbilarna säkerligen är helt utan problem, ska dessa äldre elbilar nog endast köpas av entusiaster och de som är intresserade av att mecka och skruva. De flesta av dem förmodligen går alldeles utmärkt, men finns det inga garantier för hur länge de befintliga batterierna kommer fungera och de kan behöva bytas ut.

Ett problem är nämligen att dessa bilar inte drivs av de nya litium-jon batterierna utan oftast med äldre batteritekniker som behöver underhållas på ett helt annat sätt än de som sitter i dagens elbilar. Därmed inte sagt att de är obrukbara, det finns fortfarande 58 Renault Clio elbilar i trafik i Sverige från årsmodell 96-98 och många går på originalbatterier.

Den andra delen elbilar som säljs på Blocket.se är nya elbilar men som är importerade i liten skala och som ej är personbilsregistrerade. Dessa elbilar slipper med andra ord också trängselskatt precis som Renault Twizy eftersom de är MC-registrerade. Medan dessa elbilar är något mer likvärdiga vanliga bilar i form och komfort, är säkerheten fortfarande tvivelaktig och priset, är nästan det dubbla mot en Twizy, dock fortfarande billigt. Dessa elbilar fås för mellan 119 900:- och 149 000:-.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

 • Maher Saleh • 22 augusti 2017 10:51:16
  Hej
  Jag letar efter en elbil som är billig.
  Har du någon tips?
  MVH
  maher
 • Anders Carlsson • 8 augusti 2013 17:31:59
  Tack för din feedback.

  Angående räckvidd och batterier. Vi kör själva till vardags en T-King EV3 och varje laddning ger oss ganska exakt 90 km räckvidd med gelebatterier. Vi kommer inom kort att erbjuda Lithiumbatterier med upp till 140 km räckvidd. Dessa testas redan idag på den sydeuropeiska marknaden och vi inväntar resultatet av deras tester som blir klara i September/Oktober.

  Angående prissättningen så säljs den idag för 119 900 kr. Vad skulle ni anse vara "prisvärt"? All feedback tas emot med glädje.

 • Daniel • 7 augusti 2013 13:00:43
  Kul med fler alternativ på elbilar!
  Dock känns T-King MC reg. bilen lite dyr i förhållande till batteriteknik etc, (Har den återladdning , airbag etc? )och att 10 mil skulle var max räckvidd är föga troligt med sina 800 kg och 8 x 12v 120Ah traditionella gel batterier.
  Men som sagt betydligt bättre alternativ än bensin/diesel moped bilarna!
 • Anders Carlsson • 6 augusti 2013 18:16:32
  Läs gärna mer om T-King elbilen som nämns i artikeln på vår hemsida www.tking.se.
  Vi finns också på facebook där ni kan ställa frågor m m. Sök på T-King elfordon.

  MVH

  Anders Carlsson
  Nordic Highway AB

  Importör T-King elfordon

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln