Lägsta ökningen av elbilsbeståndet på 14 månader

Fler elbilar kommer - snart Fler elbilar kommer - snart

Den 1 augusti 2013 var beståndet av laddbara elbilar i Sverige 2588 stycken. Det är en ökning av beståndet med 62% procent sedan årsskiftet. Det visar nya detaljerade siffror från statistikdatabasen ELIS - Elbilen i Sverige. Siffrorna tas varje månad fram av Easycharge, Sveriges oberoende konsultföretag inom e-mobility.

Den totala andelen laddbara elbilar uppgår idag till 0,06 procent av Sveriges bilflotta, vilket innebär en ökning med 994 stycken sedan årsskiftet. Helt batteridrivna elbilar uppgår till totalt 1264 fordon och laddhybrider uppgår till 1324 fordon. Bruttokvoten av antal laddplatser delat med antal elbilar, CPEV, är idag 0,16 att jämföra med 0,17 i föregående månads mätning.

– Juli månads beståndsökning var den sämsta över hela året, med endast 73 stycken fler registrerade elbilar i trafik än under juni månad. Jag tror inte att intresset för elbilar har blivit iskallt, utan snarare tvärtom. Många sitter och inväntar leveranser av sina kommande elbilar och en del har tyvärr fått vänta lite extra länge. Nedgången i beståndsökningen beror nog främst på en kombination av semestertider och innestående orders, säger Andy Rietschel, vd på Easycharge. 

Läs mer på: http://www.easycharge.se/se/tj%C3%A4nster/statistik-elis-11315525

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln