BMW avtäcker BMW i3 och svenskt pris avslöjas

Nu är den officiell Nu är den officiell

Idag 14.15 avtäckte BMW sin första elbil i ett globalt event som kanske inte riktigt andades den kvalitétskänsla som man vanligtvis brukar förknippa med BMW. Men trots smärre "PR-vurpor", är det ett stort steg att nästa stora biltillverkare nu äntligen har offentliggjort en till produktionsklar elbil.

Tyskar som normalt sett brukar vara mycket punktliga hade det inte helt lätt att få ordning på den globala teknik som skulle hjälpa dem med en väl koordinerad avtäckning. Eventet skulle direktsändas via Youtube, men uppenbarligen blev trycket allt för stort för att klara av det utan problem.

Eventet som skedde simultant i New York, London och Beijing startade 3 minuter för sent och innehöll flera avbrott då trycket på Youtube blev allt för stort. Vissa avbrott varade i hela 10 minuter, i ett event som totalt varade i 20 minuter. Visserligen låg inte felet hos BMW, men PR-byrån som hade anlitats kunde ha förutsett problematiken. Att tittarna på Youtube dessutom kunde kommentera händelsen, och då inte med allt för imponerande kommentarer, förhöjde inte direkt upplevelsen av en ny kvalitétsbil från BMW.

Eventet kan ses på http://www.youtube.com/watch?v=h746QIGIMOc

Men om vi bortser från de ”PR-vurpor” som skedde vad fick vi då egentligen se och veta som egentligen var nytt? Nja, ingenting egentligen.

BMW i3 i produktionsklart format var inte på något sätt annorlunda än de bilder och videos som tidigare har läckt ut. Informationen från BMW var densamma som har kommunicerats ut tidigare och det mesta kändes egentligen lite som ett platt fall ur ett PR- och marknadsföringsperspektiv. Man hade på något vis önskat att BMW skulle ha överraskat med något mer unikt och spännande.

Det enda som under dagen faktiskt har överraskat gällande BMW i3 är ett Twitterinlägg från Gröna Bilisters Mattias Goldmann, som säger att priset för BMW i3 i Sverige kommer bli 339 500:-. Med Supermiljöbilspremien landar alltså grundpriset på 299 500:-! Räckviddsförlängaren med en 2 cyl bensinmotor, kommer kosta 26 000:- extra, enligt Mattias Goldmann.

(Uppdatering: Korrekt pris i Sverige är 339 900:- och räckviddsförlälngare 36 000:- extra.)

Om detta grundpris är korrekt är det ca 30 000:- lägre än förväntat och kommer sätta BMW i direkt konkurrens med Nissan LEAF. Vem trodde att BMW och Nissan någonsin skulle konkurrera om samma kunder?

De första BMW i3 blir levererade i november i Europa och under första halvåret i USA och Asien.

Etiketter: elbilar bmw i3

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Måns med elbil • 30 juli 2013 15:00:49
    Jag säger som många andra har sagt om BMW i3. Bilen är säkerligen kompetent och riktigt kul att köra. MEN... Varför är den så hiskeligt ful?! Jag minns att jag tänkte samma sak när Z3:an kom... och mycket riktigt, den blev aldrig den jättesuccén som många hade hoppats på. BMW har säkert råd att göra misstag, men det har inte övriga världen. Förhoppningsvis överväger körupplevelsen och det attraktiva priset den utseendemässiga nackdelen.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln