Autoblog.nl släpper bilder på färdiga BMW i3

loading...

Det är uppenbarligen inte helt lätt att hålla saker hemligt. BMW verkar ha sänt ut bilder till tidningar i Holland som någon inte tyckte skulle förbli hemliga fram tills lanseringen på måndag nästa vecka. Autoblog.nl kom över bilderna, scannade dem och nu visar vi dem här på laddaelbilen.se. Så här ser BMW i3 ut - inifrån och ut.

Det mesta av BMW i3s design har varit känt sedan tidigare och konceptbilen är inte allt för annorlunda jämfört med produktionsversionen. Det som varit mest dolt fram tills nu är inredningen, som trots nya skärmar och knappar, ger en distinkt känsla av BMW.

Bilderna visar två olika modeller av BMW i3 med lite olika färger och inredningsdetaljer.

Borta är de analoga instrumenten och istället visas allt på vad som ser ut att vara led-skärmar som styrs av iDrive. ”Växelspaken” ser ut att sitta vid rattstången och det är en kraftig tillväxt som ser ut att innehålla många funktioner.

BMWs skateboard-konstruktion ger många likartade fördelar som återfinns hos Tesla Model S. T ex ges det utrymme till ett mindre bagageutrymme framtill som BMW ser ut att vilja att man använder för att t ex stoppa ner laddsladden.

Som väntat återfinns en CCS-anslutning för normalladdning och snabbladdning, men inga bilder verkar visa möjligheten till att tanka upp den lilla motorcykelmotorn som kan köpas som tillval och utöka räckvidden med ca 100 km.

Mycket är nytt designmässigt i denna nya BMW och det är klart att bilen kommer sticka ut från det övriga modellsortimentet hos BMW och förmodligen inte attrahera alla.

Vad tycker du om BMW i3s utseende?

Etiketter: bmw i3 holland

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Johan A • 26 juli 2013 14:46:05
    Det verkar som att någon designer på BMW återigen har fått fnatt och försökt skapa något nydanande, vi har sett det ett par gånger tidigare. Tanken är god och många idéer är riktigt smarta och det är ingen tvekan om att det är en riktigt bra bil! Men herrejisses vad ful den är... och hur har dom tänkt sig att man ska torka av innanför vindrutan med alla dessa linjer? Snygg inredning, men inte vidare praktiskt.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln