BMW släpper en prisbomb

Är BMW påväg att starta ett priskrig? Är BMW påväg att starta ett priskrig?

Precis en vecka före att BMW officiellt visar upp sin nya BMW i3 i sin helhet, släpper BMW en riktig prisbomb! I Tyskland kommer bilen få det ovanligt attraktiva grundpriset € 34 950:-, väljer man till räckviddsförlängaren tillkommer € 4 490:- enligt ett holländskt pressmeddelande.

BMWs aggressiva prissättning kommer nog få både en och annan konkurrent att börja fundera på sina egna priser då BMW i3 faktiskt blir billigare än flera andra elbilar som finns på marknaden. Nissan LEAF (Fullutrustade Tekna edition) kostar exempelvis € 35 090:- i Tyskland och Ford Focus Electric (också fullt utrustad) kommer säljas för €39 990:-.

BMW i3s pris är förvisso i grundutförande och utrustningslistan hos BMW brukar inte vara vidare billig, men det måste ändå anses som attraktivt i flera människors ögon att köpa en BMW för en ’till synes’ mindre summa pengar än en Ford eller Nissan.

I Sverige har ännu inga priser släppts men ska vi ta den tyska prissättningen som en hint, bör BMW i3 i grundutförande landa på 365 000-369 000 skr före att supermiljöbilspremien är avdragen. 369 090:- är priset för Nissan LEAF i Tekna-utförande i Sverige.

BMW 3-serie Sedan startar på 268 000:- men kan utan problem också fås för över 500 000:-. BMW antyder kort och gott att det inte ska vara dyrare att köpa en elbil än en bil med förbränningsmotor. Valet ska ligga hos kunden, inte i priset.

Vad tycker du om BMWs prissättning?

Etiketter: bmw i3

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Magnus • 10 augusti 2013 08:15:04
    Det är bra att priserna går ner, priset bör ligga lägre än för motsvarande förbränningsmotor. Går volymerna på elbilar upp lär priserna sjunka.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln