Renault sätter försäljningsrekord

Laddad månad för Renault ZOE Laddad månad för Renault ZOE

Visst är det kul med nya rekord, vare sig det gäller prestanda eller försäljning. Juni månads preliminära globala försäljningssiffror från Renault visar på en toppförsäljningsmånad av elbilar - och då är det eldrivna stadsfordonet Twizy exkluderat.

Totalt sett såldes 1873 eldrivna bilar från Renault under juni månad. I dessa siffror är alltså Renault Zoe, Kangoo ZE och Fluence ZE inkluderat.

De senaste fem månaderna har försäljningen av elbilar från Renault legat över 1000 elbilar per månad 2 gånger och över 1500 elbilar per månad 3 gånger. Men aldrig har försäljningen varit så nära 2000 per månad som nu.

Inkluderar man även Renault Twizy hamnar man på 2250 stycken, vilket är den bästa månaden sedan maj 2012. För årets första 6 månader har Renault sålt ungefär 8500 elbilar vilket är dubbelt så många som under det första halvåret 2012.

Merparten av försäljningen, hela 60%, härrör till Renault Zoe som slog sitt egna försäljningsrekord för juni med 1358 bilar. Kangoo ZE sålde i 450 exemplar i juni men endast 61 stycken Fluence ZE såldes.

Från det positiva till det negativa finns att stadsfordonet Twizy endast sålde i 380 stycken i juni vilket under förra året samma månad sålde 4 gånger så många. Under 2013 har endast ca 1700 Twizy sålts att jämföra med 6000 stycken under första halvåret 2012. Frågan är om detta är ett tecken på att marknaden för Twizys redan börjar bli mättad?

Vad tror du?

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

 • Daniel • 6 augusti 2013 10:59:51
  De höga försäljningssiffrorna på Twizy förra året, berodde troligen på alla återförsäljar-bilar vid lanseringen etc. Ligger nog nu på en mer normal/stabil nivå.
 • Sven • 26 juli 2013 14:40:59
  @ Kalle,

  Renault Zoe kommer under 2014 till Sverige, men vissa försöker redan nu köpa in den via Danmark.
 • Kalle • 22 juli 2013 17:37:36
  Vet någon när (om?) Zoe kommer till sverige?
  Jag va o provkörde den i frankrike och blev veldigt förtjust i den (min första elbils provning :)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln