GM börjar se Tesla som ett hot

GMs vd Dan Akerson, vill inte bli överrumplad GMs vd Dan Akerson, vill inte bli överrumplad

En av världens största biltillverkare ser nu Tesla Motors som ett potentiellt hot och seriös konkurrent, det framkommer i en artikel från nyhetsbyrån Bloomberg. GMs vd Dan Akerson har tillsatt en grupp för att studera Tesla Motors i detalj och hur Tesla potentiellt kan hota det 104 år gamla bilföretaget.

Dan Akerson som har en bakgrund inom telekomindustrin har sett det förut – små start-up bolag som konkurrerar ut stora jättar.

”Historien är full av företag som har ignorerat uppfinningsrikedom som presenterats i deras väg för att man inte visste att det kunde vara störande”, säger GMs vice ordförande Steve Girsky. Tesla Motors har potential att störa bilindustrin och Dan Akerson vill inte låta sig bli överrumplad.

Akerson berättar att han blev något nedstämd när GM hade ett event-forum för att fira deras uppfinningsrikedom. Han insåg att det fanns folk på GM som hade 20-30 patent, men att inga användes eller satt i dagens fordon.

Dan Akerson har därför byggt upp en mindre grupp för att studera och analysera hur Tesla Motors kan bli ett hot mot det 104 år gamla GM, skriver nyhetsbyrån Bloomberg. Kanske inte så märkligt med tanke på att Tesla Model S också sålde bättre än GMs Volt i USA under det första kvartalet.

Det är utan tvekan en spännande bil för GM och många andra biltillverkare att studera. Enligt obekräftade källor har också t ex Volkswagen köpt en egen Model S som de har skruvat isär för att förstå hur den fungerar. Ingenting som inte har hänt förut i bilvärlden, men ett bevis på att de stora biljättarna ligger steget efter Tesla Motors i innovationsrikedom och tar Tesla på allvar.

”Förr i tiden skulle de på GM ha sagt, ’Oroa er inte, det är en hög med batterier från bärbara datorer’”, säger GMs vice ordförande Steve Girsky. Men nu är det annorlunda. ”Jag vet inte om Model S kommer fungera eller ej, allt jag vet är att om vi ignorerar den och säger att det är en hög med batterier från bärbara datorer, så borde vi skämmas”.

Läs hela nyhetsbyrån Bloombergs artikel på engelska här.

Etiketter: tesla gm

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Kewetägare • 20 juli 2013 11:29:01
    GMs verkliga problem är vad cheferna gjorde med (mot) EV-1, teknikerna som skapade denna fantastiska bil och kunderna. Företaget har nu tillverkat fossilbilar i 104 år. Denna tillverkning kommer nu att skivas in historieböckerna tillsammans med ångloken, oljepannorna och skrivmaskinerna. Företag som lever på att sälja remmar, växellådor, packningar, filtre, slangar och giftiga vätskor får det svårt när de ska leva på att enbart serva ett begränsat antal veteranbilägare.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln