Wired gör minifilm om Teslas fabrik

Hur en Model S blir till Hur en Model S blir till

Det är inte alla som får tillstånd att filma hur en Model S blir till. Men tidningen Wired fick chansen att ta en titt bakom kulisserna i Teslas fabrik och gjorde en liten kort film som visar hur robotar vänder och vrider i den i stort sett helautomatiska fabriken.

Byggprocessen börjar från grunden med att rulla upp stora rullar aluminium som pressas i former och skärs ut med laser. Dessa fogas sedan ihop med 5 olika metoder för att skapa ett helt färdigt skal i aluminium som också blir lackat av noggranna robotar.

Bilarna sitter sedan på specialtillverkade vagnar som styrs av magnetskenor runt genom hela fabriken.

Nästan allt av Model S görs i fabriken och från start till färdig bil tar det 3-5 dagar. Se hur en Model S blir till i filmen nedan.

Etiketter: tesla model s usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln