Elbussorder till Amsterdams flygplats

BYDs elbuss BYDs elbuss

Det kinesiska bilföretaget BYD (Build Your Dreams) har tagit hem en stororder på att leverera 35 elbussar till Schiphol flygplats utanför Amsterdam. Ordern är den enskilt största ordern av elbussar i Europa och kan sätta en ny standard för flygplatstrafik.

Schiphol är en av Europas största flygplatser och liksom Arlanda i Stockholm ställs mycket höga krav på utsläppsnivåer. De 35 elbussarna som är 12 meter långa, ska ersätta 35 konventionella bussar för trafik inom flygplatsen, det vill säga mellan flygplanen och terminalerna.

BYD vann upphandlingen i konkurrens med flera av de stora europeiska tillverkarna och för BYD innebär ordern ett genombrott på den Europeiska marknaden för elbussar.

Elbussarna från BYD har en certifierad räckvidd på ca 250 km per laddning, vilket borde vara tillräckligt för en hel dags körningar runt omkring flygplatsen.

– För oss är det här ett viktigt steg i vår strategi att leverera utsläppsfria fordon för kollektivtrafik. Vi är övertygade om att det här kontraktet kommer att bidra till att många andra bussoperatörer, både på flygplatser och på andra håll, kommer att överväga att satsa på bussar från BYD, säger BYD:s Europachef Isband Ho.

Nu väntar vi bara på att Swedavia också ska göra likartade inköp. 

Etiketter: byd elbuss holland

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln