Nästa generations solcellsladdare?

Mer solceller laddar snabbare Mer solceller laddar snabbare

En stor tröskel för många som vill köpa en elbil är avsaknad av laddinfrastruktur. Detta har tvingat en del till att tänka lite utanför de normala ramarna och ett designprojekt presenterar nu en flexibel solcellslösning. Att den just nu är anpassad till Volvo V60 laddhybrid gör inte saken mindre spännande.

Projektet kallas för PURE Tension och är ett samarbete mellan Synthesis Design + Architecture, Buro Happold, Fabric Images och Volvo Cars Italia. PURETension är ett lättviktigt, snabbinstallerat och fristående membranstruktur med solceller som laddar elbilen direkt utan någon annan anslutning och helt med solenergi.

PURETension ska officiellt lanseras i Rom i september och är ett experiment med noga utvalda material, tekniska lösningar och designidéer för att utforska nya sätt att ladda en elbil.

Möjligheten att ladda när som helst och var som helst har helt plötsligt fått ett helt nytt perspektiv. Om man ska finna någon nackdel med detta koncept är det väl att merparten av bagageutrymmet förmodligen blir fyllt av ihopvikta solceller, så vill man packa fullt bör man förmodligen undvika just denna lösning.

Det finns idag inga konkreta specifikationer kring hur det är tänkt att fungera rent tekniskt men vi förväntar oss att mer information släpps under lanseringen i september.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Lennart Staaf • 12 september 2017 20:05:48
    Hur stor är den aktiva ytan av solceller. Har någon räknat på hur lång uppladdningstid blir?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln