Nissan bygger upp orderboken med nya LEAF

Produktionen hänger inte med Produktionen hänger inte med

Den nya Nissan LEAF har i USA precis som i Europa 3 olika modeller. Men istället för Visia, Acenta och Tekna heter de S, SV och SL. Till skillnad från här i Europa har den nya LEAFen sålts sedan i våras och nu börjar efterfrågan ta fart ordentligt.

Precis som i Europa är S, SV och SL versionerna olika utrustade och med olika prissättningar. Med instegsmodellen har Nissan kunnat ge LEAF ett pris som tillsammans med incitament gör att den kan köpas för under 20 000 usd. Ett pris som för många uppenbarligen har ansetts som mycket attraktivt tillsammans med en mycket låg driftskostnad.

Detta har gjort att flera marknader i USA nu har ett problem att få fram bilar. Lager har sålts slut mycket snabbare än förväntat och produktionen hänger inte med.

Nissan tog en försiktigare ställning under 2013 när de satte sina prognoser för LEAF i USA och sa att de skulle vara nöjda med en försäljning på 15 000 bilar. Men när halvåret har summerats ihop har det sålts hela 8536 stycken LEAF i USA. Det är alltså troligt att Nissan kommer sälja mellan 17 000 – 20 000 LEAF i USA detta är.

Lite samma historia börjar vi faktiskt redan höra här hemma i Sverige. En del handlare ropar redan efter leveranser av nya LEAF och både prissänkningar och uppgraderingar verkar ha fallit många spekulanter i smaken. Men den nya tillverkningen i Sunderland har fortfarande inte kommit upp i full kapacitet och det finns en klar risk i att orderboken kommer fyllas upp bra mycket snabbare än produktionen mäktar med.

Ett angenämt problem för de som tycker att vi bör ha fler elbilar.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln