Sista staden utnämnd för Formula-E

Formulabilar drivna av el Formulabilar drivna av el

Man kunde lätt ha trott att de länder med huvudstäder som satsar stort på elbilar, också skulle ha stått först i kön att vara värdstad för Formula-E. Men varken Oslo, Amsterdam, Paris, Tokyo eller Shanghai tog hem den sista platsen för denna nya racing-serie.

Istället blev det Berlin.

Som tredje europeiska stad, tillsammans med London och Rom, tog alltså Berlin hem den 10:e och sista platsen i den nya racing serien hos FIA. Övriga städer är Los Angeles, Miami, Beijing, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Putrajaya och Bangkok.

När FIA presenterade Formula-E var målsättningen att loppen skulle hållas inne i stadskärnor i städer med ett uttalat intresse och engagemang för miljö och klimat. Det kändes också bekvämt att dra en parallell med att städerna simultant skulle ha gjort eller göra stora satsningar på elbilar. Men med facit i hand verkar besluten om vilka städer som loppen ska hållas i, vara mer grundat på racingpolitik än på miljö och klimat engagemang.

Formula-E ska börja med demonstrationslopp under 2013 och de första seriemästerskapen ska ske under 2014.

Renault har tillsammans med Spark Racing Technologies åtagit sig att tillverka bilarna som alla ska ha likadan prestanda. 0-100 görs på 3 sekunder och toppfarten är 220 km/h.

10 lag ska tävla över varje säsong och varje lag har 2 förare och 4 bilar, än så länge har endast två lag anmält sig men alla platser förväntas fyllas upp under hösten.

Vad tycker ni om Formula-E? Är det en serie som ni kommer följa?

Etiketter: tävling formula-e

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln