Tesla ökar produktionen

Ökar takten enligt plan Ökar takten enligt plan

Tesla Motors bör med all rätt fortfarande ses som en liten biltillverkare, men ambitionerna och tillväxttakten är det inget fel på. I dagarna tillkännagav Teslas vd Elon Musk att produktionen på Model S ligger på över 400 bilar per vecka.

När årets första kvartalsrapport släpptes för Tesla Motors höjdes även guidningarna för helåret från 20 000 bilar till 21 000 Model S. Fokus låg på att öka effektiviteten med bibehållen arbetsstyrka under 1 skift.

Den som räknar lite snabbt ser ganska snabbt att snittproduktionen per vecka behöver nå över 400 bilar för att målet om 21 000 sålda ska nås. Till detta ska tillkomma låne- och demonstrationsbilar så snittet över året bör snarast ligga på 450 bilar per månad.

Vid första kvartalets utgång hade Tesla levererat 4750 bilar vilket delat på 12 veckor blir ca 395 bilar per vecka redan då. Tesla ligger därmed bra i fas för att lyckas med sitt mål om 21 000 bilar för årets slut.

Målsättningen är att producera 800 bilar per vecka i slutet av 2014.

Etiketter: elbilar tesla model s

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln