Prisuppgifter på Ford Focus Electric

Är den bättre än en Nissan LEAF? Är den bättre än en Nissan LEAF?

Ford har inte gjort några drastiska försök att öka försäljningen av sin Focus Electric i USA, men i dagarna berättade Ford om en prissänkning på hela 10% och i Tyskland tillkännagavs också priset i €. Ford Focus Electric kommer ha Sverigepremiär under hösten men än så länge har det varit relativt tyst.

Ford Focus har inte sålt vidare bra i USA och det verkar som att Ford har lagt mer krut på att marknadsföra sina laddhybrider snarare än sin helt batteridrivna Focus. I Usa har priset på Focus Electric legat stilla och stadigt på 39 200 usd men fick alltså nu i dagarna en prisreduktion med hela 4000 usd ner till 35 200 usd. Ett tydligt tecken på att Ford såg ett problem i sin tidigare prissättning om de ska kunna konkurrera med t ex Nissan LEAF.

Och nu har också Ford släppt vissa prisuppgifter i Europa. I Tyskland kommer Focus Electric att säljas för € 39 990:- och en relativt redig tillbehörslista finns tillgänglig för att press upp priset ytterligare om det skulle önskas. Problemet är att i Tyskland ligger dessa priser ca
€ 5000:- högre än motsvarande välutrustad Nissan LEAF och frågan är om Focus Electric är så pass mycket bättre?

Rykten som Laddaelbilen.se tog del av under hösten 2012 berättade att Focus Electric skulle bli prissatt under Nissan LEAF. Nu verkar det dock som att tillverkaren har valt en annan strategi till att börja med. Frågan är om de kanske kommer bli tvingade till att revidera den strategin illa kvickt?

Focus Electric kommer ha en 6,6 kW laddare för normalladdning men har ingen möjlighet till att snabbladdas. För att utnyttja 6,6 kW laddningen krävs dock en speciell laddbox och en Mode 3 kabel anpassad till 1-fas 32 A. Bilen har ett batteripaket på 22 kWh vilket ska ge ungefär samma räckvidd som en Nissan LEAF.

Vad tycker du om Ford Focus Electric?

Etiketter: elbilar ford focus

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln