Better place konkursbo är sålt

Fortsatt drift under begränsade former Fortsatt drift under begränsade former

Better Place som gick i konkurs i slutet av maj i år och erbjöd batteribyten till Renault Fluence ZE har nu blivit uppköpt. Ett konsortium av BPs elbilsägare kallat “Association for the Promotion of the Electric Car” och Sunrise Ltd har blivit godkänt som köpare av konkursboet.

Better Place förlorade ungefär 800 miljoner usd innan de var tvingade till att lämna in en konkursansökan, men de nya ägarna har lyckats bra i sina förhandlingar och köpesumman uppgår till ”endast” 4,9 miljoner usd.

Trots de stora förlusterna finns det fortfarande 9,5 miljoner usd i tillgångar i bolaget så med det i bakhuvudet låter priset 4,9 som ett kap.

Den nya ägaren “Association for the Promotion of the Electric Car” och Sunrise Ltd som leads av Yosef Abramowitz, har dock förbundit sig att behålla 50 anställda och även fortsätta att drifta 15 av de 37 batteriutbytesstationerna.

Etiketter: better place

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln