Teslas aktier flyttas till förnämligare lista

Ny högsta kurs idag Ny högsta kurs idag

Tesla Motors aktier har upplevt en härlig värdeökning under det senaste året och de som varit med ett tag kan ha upplevt flera hundra procents uppgång. Aktien handlas nu på de högsta nivåerna men har nu också fått kliva upp till ett mer angenämt index, Nasdaq 100.

Mjukvaruföretaget Oracle med ett börsvärde på 146 miljarder usd gjorde i juni känt att de flyttar sin handel från Nasdaq till NYSE (New York Stock Exchange). Således blev det plats för en ny aktör i indexet Nasdaq 100 som listar de 100 mest handlade värdepappren på Nasdaq.

Tesla har visserligen ”endast” ett börsvärde på 14 miljarder usd men kursen står nu i över 120 usd per aktie och trots en uppgång på flera hundra procent har flertalet analyshus fortfarande köprekommendation och höjda riktkurser. Bland annat har investmentbanken Goldman Sachs enbart positiva saker att säga om företaget.

Utöver huvudägaren Elon Musk, ägs också stora delar av företaget av bland annat batteritillverkaren Panasonic, Toyota Motors och Daimler. 

Etiketter: tesla usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln