Prisindikationer på VW e-up! och BMW i3

Tyskarna närmar sig Tyskarna närmar sig

Två mycket spännande elbilar kommer senare i år från VW och BMW och många har spekulerat i vilka priskategorier som jättarna kommer lägga sig i. Nu kommer de första indikationerna på inom vilket prisspann som vi kan förvänta oss att VW e-up! och BMW i3 läggs.

Ett pressmeddelande från Volkswagen meddelande nyligen att VW e-up! kommer i grundpris ligga på € 26 900.-. Volkswagen kommer också se över olika leasing- och hyrpaketerbjudanden. Även om e-up! är en trevlig liten stadsbil, ställer man sig något frågande till denna prissättning som är nästan 3 gånger högre än bensinversionens pris. De svenska priserna kommer att meddelas framåt september.

Samtidigt skriver Autoblog.com att BMW i3 med all sannolikhet kommer att hamna på lite drygt € 35 000.- i grundutförande och att räckviddsförlängaren i form av en mindre bensinmotor endast kommer kosta € 2000.- extra.

Rätt prissättning är naturligtvis mycket viktig på olika marknader och detta gäller framförallt elbilar som ges mycket olika incitament beroende på vilket land man pratar om. Prisuppgifter för elbilar blir också märkligt svåra att jämföra då de inte finns något enhetligt över om t ex ”Supermiljöbilspremier” ska räknas in i priset eller ej.

Vad tycker du om VW och BMWs prisindikationer?

Etiketter: bmw i3 volkswagen e-up

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

 • Stig • 19 maj 2014 09:49:05
  Trots alla teknikfördelar som nämnts så har jag svårt att motivera mig till att investera dessa pengar på en "andra" bil.. För nämnda bilar kan inte täcka de behov som finns för en familjebil, så jag har svårt att se vilka som är köpare. De e nog bara företag som har råd. Men tror även att väntar man några år kommer konkuransen att göra sitt. De e precis som då första DVD spelarna kom.
 • Anders • 18 september 2013 13:15:56
  Även om det finns stora fördelar med driftekonomin så måste priset ner till under 200kkr för en e-Up! tror jag. Man gör naturligt en jämförelse med bensinvarianten, som då kostar ca hälften. Om man får en bränslekostnad som är 6kr/mil lägre i elbilen, så tar det ca 15-20000 mil att räkna hem den. Klarar man inte det måste man hitta en finansieringsmodell som funkar, t.ex. som Renault m.fl. gör, där man hyr batteriet och köper bilen.
  Ska elbilen slå, och bli ett alternativ inte bara för oss entusiaster, så krävs en rimlig ekonomi.
 • Mattias • 17 juli 2013 01:23:54
  De har enligt uppgift redan fått förhandsorder på 100 000 bilar. Vissa har dessutom betalat handpeng.

  Det här är en bil som kostar runt tre kr/mil att köra under den tid som batteriet har garanti, dvs 10 000 mil. Det är inte orimligt att tro att batteriet håller längre än 10 000 mil.

  Bilens låga vikt skvallrar om att det rör sig om en osedvanligt modern konstruktion i aluminium och kolfiber.

  Den lilla motorn som används som generator är helt rätt, varför släpa omkring med en motor som väger flera 100 kg, när dess effekt bara används vid acceleration? Lösningen med en liten motor som driver via en lätt elmotor och ett batteri är betydligt smartare och ett nödvändig komplement eftersom det kommer att dröja innan parkeringar med eluttag är vanliga.

  En vanlig bil klappar vanligen ihop pga motortrassel eller korrosion. En elmotor har få rörliga delar och en betydligt längre livslängd än en förbränningsmotor och alu / kolfiber rostar inte.

  Att renovera batteriet med nya celler tror jag kommer att kosta runt 40K, vilket blir högst 4 kr per mil för batteriet, totalt max 7 kr / mil. Vilken snåldiesel slår den kostnaden?

  Väg sedan in att mineralbunden olja nu börjar att utvinnas så inser man snabbt att en vanlig bil riskerar att bli en väldigt dålig investering. Vad kommer soppan att kosta i nästa högkonjunktur?

  De som förstår hur innovativ den här bilen är, de kommer att betala det nu aviserade priset med ett leende.

 • Bo Nilsson • 16 juli 2013 19:17:27
  Allt över 200000 kronor försvårar en rejäl försäljningsstart,
  Tror jag???

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln