Kia Soul som elbil inom kort

Testkörd med tyska plåtar Testkörd med tyska plåtar

För ett par månader sedan ryktades det om att Kia skulle komma ut med en eldriven Soul under 2014 och med ganska imponerande prestanda. Ryktena ter sig allt mer sannolika då flera spionbilder har läckt ut på nätet, bilen testas för fullt och mer information finns nu att tillgå.

Kia Soul är ingen vacker bil, men paketet har sina fördelar i form av goda lastutrymmen och bekvämlighet att stiga in och ur. Förmodligen ger den också gott om plats för ett stort och härligt batteri. Ryktena gör nämligen gällande att räckvidden ska vara upp till 200 km vilket förmodligen kräver ett rätt stort batteri med tanke på halvdålig aerodynamik.

Att döma av bilderna har Kia även anammat den japanska snabbladdningen med CHAdeMO och 1-fas normalladdning, likvärdigt som t ex Nissan och Mitsubishi. Laddluckan sitter på fronten något åt höger sida.

Kia har ännu inte meddelat att bilen ska komma i produktion, men eftersom den redan nu är ute och kör på vägarna, ter det sig allt mer sannolikt att vi får se ett uttalande från Kia inom kort..

Etiketter: kia soul

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln