Chevrolet Volt ökar på batteriet

Mer kraft till Volt Mer kraft till Volt

Chevrolet Volt är bilen som GM satsat sina elbilspengar på. Lanseringsåret 2012 kom Volt levererat med ett batteri på 16 kWh, under 2013 ökades det på med 0,5 kWh till 16,5 kWh och för 2014 landar nu batterikapaciteten på 17 kWh.

Även om det är USA som är den största marknaden säljs bilen även här i Europa och Sverige både som Volt och den karossmodifierade syskonet Opel Ampera. Sammanlagt är 36 stycken Volt och 94 stycken Ampera registrerade i Sverige, men det är som sagt i USA som den största försäljningen har skett.

I delstaten Ontario bestäms incitamenten med hjälp av antalet kWh och det är just här som de första uppgifterna om ny batteristorlek har läckt ut, via Ontario Ministry of Transportation. En tabell som läckt visar på att Volt för 2014 har 17 kWh batteri och får det fulla stödet på $ 8500.

Om batteriets kapacitet ökas med 0,5 kWh bör detta i storleksordningen ge en ökad räckvidd på el med ca 5 km. Samtidigt beror det på hur GM väger livslängd mot användbarhet. Idag nyttjas t ex endast ca 10 kWh av batteriets 16 kWh för att optimera batteriets livslängd.

Det är ännu inte kommunicerat om Ampera kommer få samma uppgradering och samtidigt kommer funderingar över om det är en trend vi nu ser från GMs sida att öka batteriets kapacitet med just 0,5 kWh per år. För årsmodell 2020 skulle en Volt/Ampera då ha ett 20 kWh stort batteri och en elräckvidd på som bäst 10-12 mil.

Är det en smart strategi av GM att öka storleken på batteriet för varje årsmodell? Vad tycker ni?

Etiketter: batterier volt usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln