Är Kangoo ZE påväg att få snabbladdning?

Renault bygger vidare Renault bygger vidare

Renault Kangoo ZE är den första ordentliga transportbilen av den nya generationens elbilar. Men Renault har valt en laddstandard för sin transportbil som inte klarar snabbladdning vilket förmodligen många har uppmärksammat.

Konkurrenterna och syskonen Peugeot och Citroën har med sina eldrivna versioner av Partner och Berlingo till exempel valt att anpassa elbilarna till snabbladdning av CHAdeMO, och frågan är om Renault nu har känt av trycket?

Renault satsar som bekant helhjärtat på eldrift med sina fyra mycket olika modeller och har också gjort ett par riktigt bra reklamfilmer. Den senaste reklamfilmen är en ny variant för transportbilen Renault Kangoo ZE. Men ett tränat öga ser genast att något ser väldigt annorlunda ut.

I de Kangoo ZE som säljs idag sitter laddkontakten i fronten under en separat lucka, men i reklamfilmen sitter Laddkontakten, precis som i ZOE och Fluence ZE, bakom Renault märket mitt på fronten.

Men inte nog med det.

I de Kangoo ZE som säljs idag sitter det dessutom en så kallad Typ 1-anslutning som i Kangoo ZE är begränsad till 3,6 kW laddning. I reklamfilmen sitter det en så kallad Typ 2-anslutning som är samma som sitter i nya Fluence ZE och ZOE, och flertalet klipp visar även en återstående laddtid på endast 35 min. Så vad kan detta betyda?

Renault är en biltillverkare som har varken har sållat sig till CHAdeMO eller ACEAs standardisering CCS, utan har valt sina egen väg med snabbladdning av ZOE och Fluence ZE via 3-fas växelström.

Då denna reklamfilm är tänkt att finnas kvar ett tag är det troligt att Renault har byggt in samma Chameleon-laddare även i Kangoo ZE, varför skulle de annars byta anslutningskontakt och göra en nya reklamfilm? Om teorin stämmer så återstår det endast att se om Kangoo ZE får 22 eller 43 kW snabbladdning via växelström och när den nya Kangoo blir tillgänglig.

Se reklamfilmen nedan.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln