USA tar täten i elbilsförsäljning

Chevrolet Volt är populärast Chevrolet Volt är populärast

Alla gillar försäljningssiffror och även om det ser väldigt spännande ut i Norge med sina drygt 13 000 elbilar, är det i USA som de största numerärerna finns. Den totala försäljningen av elbilar sedan 2010 är nu ca 110 000 elbilar och laddhybrider.

Den amerikanska webbsidan Insideevs.com har gjort ett bra jobb att försöka gå igenom alla tillverkares försäljningssiffror i USA men också globalt och har kommit fram till ett par intressanta slutsatser.

  • 2010-2011 såldes 17 425 elbilar
  • 2012 såldes 52 581 elbilar
  • Första halvåret 2013 har 39 529 elbilar sålts
  • Chevrolet Volt har sålts i hela 42 990 exemplar

USA står idag för 70% av den globala marknaden för laddhybrider och 20% för batteribilar sedan 2010. Japan anses stå får ca 25% av världsmarknaden för batteribilar men i slutet av 2013 tros USA ha gått om Japan i den totala ackumulerade försäljningen.

110 000 elbilar är med andra ord den största numerären, men tittar man på andel av fordonsflottan på 255 000 000 bilar i USA landar vi trots allt enbart på lite drygt 4 promille vilket faktiskt är lägre än Sveriges 5 promille.

Man kan naturligtvis vända och vrida på sanningen lite hur man vill, men det är trots allt svårt att argumentera emot höga tal även om kvoterna säger något annat.

Etiketter: försäljning volt usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln