Tesla lyckas samla ihop över 100 000 underskrifter

Vad kommer Obama att göra? Vad kommer Obama att göra?

De sista underskrifterna för att nå upp till 100 000 namnunderskrifter i ”We, the people” skrevs under vid 20-tiden svensktid ikväll. Det är tydligt att Teslas stöd i frågan är stort och det ska bli intressant att se vad som kommer ut av det.

Trots att gränsen på 100 000 namnunderskrifter är nådd, fortsätter underskrifterna att strömma in. Vid midnatt svensk tid var antalet uppe i över 102 000. Den 100 000:e underskriften gjordes lite lustigt nog av en person i staten Texas, vars bilåterförsäljare har motarbetat Teslas vilja att sälja direkt till konsumenterna.

Nu återstår att se vad Obamas administration kommer göra åt saken. På Vita Husets webbsida står det att om ett förslag får tillräckligt med röster så ska det granskas, se till att det skickas till lämpliga politiska experter, och utfärdas ett officiellt svar.

Det är med andra ord inte säkert att något konkret statligt lagförslag bildas, men det kan vara ett stort steg på vägen. Konsumenterna har sagt sitt.

Teslas vd Elon Musk twittrade senare: ”Wohoo! Teslas namninsamling för direktförsäljning passerade 100 000! Tack till alla, det hjälpte!!”

Etiketter: tesla försäljning usa

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln