2515 stycken elbilar i Sverige 1 juli 2013

Det rullar, men inte tillräckligt snabbt Det rullar, men inte tillräckligt snabbt

Den 1 juli 2013 var beståndet av laddbara elbilar i Sverige 2515 stycken. Det är en ökning av beståndet med 58% procent sedan årsskiftet. Det visar nya detaljerade siffror från statistikdatabasen ELIS - Elbilen i Sverige. Siffrorna tas varje månad fram av Easycharge, Sveriges oberoende konsultföretag inom e-mobility.

Den totala andelen laddbara elbilar uppgår idag till 0,05 procent av Sveriges bilflotta, vilket innebär en ökning med 921 stycken sedan årsskiftet. Helt batteridrivna elbilar uppgår till totalt 1242 fordon och laddhybrider uppgår till 1273 fordon. Bruttokvoten av antal laddplatser delat med antal elbilar, CPEV, är idag 0,17 att jämföra med 0,17 i föregående månads mätning.

 – Ett flertal nya modeller som vi trodde skulle börja levereras i större kvantiteter under sommaren har blivit framflyttade till hösten eller slutet av året. Det innebär att vi kommer ha en ganska modest utveckling fram tills att så sker. Samtidigt pågår en febril aktivitet nere i Almedalen för att påverka politiker till att ta fram bättre styrmedel så snabbt som möjligt. Vi kan inte uppnå 2030-målet om en fossiloberoende fordonsflotta med en beståndsökning av ett per hundra fordon per månad, säger Andy Rietschel, vd på Easycharge. 

Mer information om ELIS kan fås på www.easycharge.se
 

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln