Volkswagen e-up! visas upp i Almedalen

Vad kommer den att kosta? Vad kommer den att kosta?

Volkswagen group i Sverige släppte idag ett pressmeddelande där de berättar att Volkswagen e-up! får officiell svensk premiär i Almedalen i nästa vecka. Försäljningen startar i september och de första bilarna levereras under november månad.

Volkswagen fanns även förra året på plats i Almedalen och visade då upp ett par körbara prototyper av sin eldrivna Golf. Men i år blir det alltså en mer konkret uppvisning av e-up!.

e-up! är Volkswagens första produktionsklara elbil och bygger på den befintliga Volkswagen up! Som finns både med bensin och gasdrift. Den gasdrivna versionen har under 2013 sålt i 153 exemplar och kommer visas upp jämsides med e-up! på BilSwedens bilutställning.

– El kommer att vara ett sätt att bidra till minskade utsläpp av koldioxid i framtiden. Biogas är ett annat. För oss på Volkswagen är det viktigt att i det sammanhanget kunna erbjuda en bredd av teknologier anpassade för olika drivmedel, säger Marcus Thomasfolk, Informationschef på Volkswagen Sverige.

Nya e-up! har ett batteri på 18,7 kWh och en räckvidd på upp till 150 km enligt NEDC. Bilen är en av de första i Europa som kommer med möjlighet till att ladda med den nya CCS-standarden för snabbladdning. 

Priset på e-up! kommer att fastställas i samband med försäljningsstarten i september.

Etiketter: elbilar volkswagen e-up

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln