Elektriska lastbilar över 3,5 ton gör entré

Vad vill ni frakta utsläppsfritt? Vad vill ni frakta utsläppsfritt?

För de som har sökt möjlighet att transportera gods utsläppsfritt har tills nu fått klara sig med den något begränsade, lätta lastbilen Renault Kangoo ZE. Men nu är en återförsäljare till Smith Electric Vehicles på väg att etablera sig i Sverige med eldrivna lastbilar som väger över 3,5 ton.

Smith Electric Vehicles är ett gammalt engelskt företag med över 80 års erfarenhet av att bygga och sälja eldrivna fordon. Numera ligger huvudkontoret och merparten av tillverkningen i USA men en servicedel finns även kvar i Newcastle i England.

Företaget erbjuder två modeller som kan modifieras efter önskemål. Dels den mindre modellen Edison 3,5-4,6 ton och dels den större modellen Newton 6,4-12 ton. Båda modellerna kan anpassas efter kundens önskemål med t ex kylboxar eller passagerarstolar.

Lastbilarna fås med antingen 40 eller 50 kWh batterier och ger beroende på utförande en räckvidd på mellan 65-190 km per laddning vilket bör anses som fullt tillräckligt för utsläppsfria citytransporter av gods.

Smith Electric Vehicles har redan idag levererat bilar till större företag som t ex Staples, TNT, Sainsbury’s, Coca-Cola, DHL, FedEx och USAs militär.

I Sverige kommer en första eldriven lastbil från Smith Electric Vehicles att finnas på display nere i Visby under Almedalsveckan där kontakt kan tas för intresseanmälningar.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

  • Arne Lindström • 28 juni 2013 15:54:14
    Hej, jag/vi (OKA) är intresserade att träffa er i Almedalen 3-5 juli då jag själv skall tala om morgondagens energieffektiva färjor dvs under rubriken "Vattenvägarnas möjligheter - kan kollektivtrafik på vatten bidra till hållbara städer?" (Vattenbussen). På Orust vill vi gå först med en hållbar ö och samhälle dvs era lastbilar skulle kunna passa in här. Tacksam för ert intresse för ett möte i Almedalen. Mvh Arne Lindström Tel 0708-261762

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln