Obama läggar fram ny klimatstrategi

2012 var det varmaste året i USA 2012 var det varmaste året i USA

Många har ansett att USA har varit något för passiva då det kommer till att skydda vårt globala klimat. Men igår la President Obama i ett direktsänt tal från Georgetown University fram en ny plan för att tackla de klimatförändringar som sker.

I stora drag handlar det om att förändra hur USA använder smutsig energi, gå över till ren energi och energieffektivisera.

Det pratades inte jättemycket om elbilar i talet men strategin att förminska utsläpp är solklar och Obama vill leda den globala omställningen till förnybar energi.

Det intressanta är att USA nu förstår kostnaderna som är förknippade med den globala uppvärmningen och extremväder. Enbart i USA kostade extremväder incidenter mer än $ 100 miljarder.

I fordonsbranschen har de som målsättning att sänka förbrukningen hos personbilar till 2025 till 54,5 mpg, vilket motsvarar utsläpp på ca 99 g CO2 per km. EU har målet om att nya bilar år 2020 ska släppa ut i genomsnitt 0,95 g CO2 per km och till 2025 68-78 g CO2 per km. Mål som är svåra att nå utan mer elektrifiering av fordon.

För de som vill lyssna på ett intressant tal från Obama i hängmattan kan se hela talet här.

Etiketter: usa klimat

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln