Nytt hastighetsrekord med elbil

Framtidens racingbil Framtidens racingbil

Borta är nu dagarna då elbilar ansågs vara likvärdiga med golfbilar i storlek och i hastighet. Igår satte Lord Drayson och Drayson Racing Team ett nytt hastighetsrekord för en batteridriven elbil på Elvington Flygfält i England men elbilen Drayson B12 69/EV

En genomsnittlig topphastighet på 328,6 km/h sattes efter att Lord Drayson kört 2 vändor på det lilla flygfältet. Bilen vägde in på under 1000 kg och klarade av hastighetsrekordet på en sträcka på lite drygt 3 km.

Det gamla hastighetsrekordet var nästan 40 år gammalt och hölls av ett amerikanskt racingteam.

Inom de närmsta dagarna ska det även ske försök till nya världsrekord i acceleration.

Lord Drayson är fd vetenskapsminister i den förra brittiska regeringen och kommer med sitt racing team även att ställa upp i det nya FIA-godkända Formula-E.

Se inslaget nedan från Sky News.

Kommentera gärna:

Laddaelbilen.se ansvarar ej för innehållet i kommentarerna. Genom att kommentera innehållet godkänner ni också våra allmänna villkor om användaruppförande enligt §5.Ej relaterade inlägg kommer att plockas bort.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln